در سیمانکاری نما و بتن ریزی بخش های مختلف ساختمان از سیمان استفاده می شود. با توجه به شرایط آب و هوایی و نیز محل ساخت بنا لازم است تا سیمان متناسب استفاده شود که بیشترین کیفیت و بالاترین مقاومت حاصل شود.
سیمان به ماده ای چسبنده می گویند که قابلیت به هم چسباندن و یکپارچه کردن قطعات معدنی را دارا می باشد. منظور از سیمان در شاخه مهندسی، آن دسته از سیمان هایی است که دارای ریشه آهکی می باشد. بر این اساس سیمان ترکیبی است از اکسید کلسیم (آهک) با سایر اکسیدها نظیر اکسید سیلیسیم، اکسید آلومینیوم، اکسید آهن، اکسید منیزیم و اکسیدهای قلیایی که میل ترکیبی زیادی با آب داشته و در مجاورت هوا و حتی در زیر آب نیز به مرور زمان سفت شده و دارای شند مقاومت خاصی می شود.
اگر سیمان را برای نمای ساختمان خود انتخاب کرده‌اید بدون شک شما فردی هوشمند هستید؛ چرا که نمای سیمانی در عین حال که قیمت سیمانکاری پایینی دارد، می‌تواند کیفیتی فراتر از انتظار داشته باشد.
نمای سیمانکاری همان چیزی است که در شرایط اقتصادی امروز می‌تواند پاسخگوی نیازهای ساختمان باشد. فرقی نمی‌کند که چه نوع ساختمانی دارید، نمای سیمانکاری برای ساختمان مسکونی، نمای سیمانکاری برای ویلا و یا هر نوع دیگر ساختمان می‌تواند به طور ترکیبی یا تکی طراحی شود.
برای ساختمان‌های بلند مرتبه مانند نمای برج‌ استفاده از انواع نمای سیمانی متداول است و این به دلیل سهولت در اجرای آن است. نمای سیمانی نمای ساده ای است که انواع مختلفی دارد و در رنگ و طرح‌های مختلف مانند نمای سیمانکاری رنگی، نمای سیمانکاری طرح سنگ و نمای سیمانکاری طرح چوب طراحی می‌گردد.
در این نوشته به انواع مختلف سیمانکاری آشنا می شوید.

دستمزد سیمانکاری در سال 1401

دانلود فایل

دانلود لیست دستمز سیمانکاری در سال 1401+ PDF

لیست قیمت سیمانکاری آستر و رویه

دانلود فایل

دانلود لیست قیمت سیمانکاری آستر و رویه+ PDF

لیست قیمت سیمانکاری سیاه

دانلود فایل

دانلود لیست قیمت سیمانکاری سیاه + PDF

لیست قیمت سیمانکاری سفید

دانلود فایل

دانلود لیست قیمت سیمانکاری سفید + PDF

این نظرسنجی به پایان رسید (از 1 سال).

آیا به نظر شما قیمت های درج شده در جداول فوق منطقی می باشد ؟

50.00%
خیر، قیمت های اعلامی کمتر از قیمت روز بازار است.
33.33%
بله، قیمت های اعلامی به نرخ روز نزدیک است.
16.67%
خیر، قیمت های اعلامی بیشتر از قیمت روز بازار است.

5 مرحله سیمانکاری

سیمانکاری نما، دیوار و سقف دارای مراحل مختلفی است که یک استادکار سیمانکار باید برای ایجاد زیبایی و نتیجه مطلوب همه آن ‌ها را انجام دهد. این مراحل به شکل زیر می ‌باشند:

صاف کردن سطح کار

قبل از انجام مراحل سیمانکاری برای شروع ابتدا سطح مورد نظر را کاملاً صاف می کنیم. این کار علاوه بر نتیجه بهتر باعث سرعت کار سیمانکاری خواهد شد. در این مرحله تمامی برجستگی ‌هایی که ممکن است از کارهای قبلی روی دیوار جا مانده باشد باید تمیز شوند.

کروم بندی یا کروم کشی

این کار به ‌وسیله شاقول و ریسمان انجام می ‌شود. سیمانکار با این روش ضخامت سیمانکاری را یکدست انجام می ‌دهد. در نتیجه از شکم زدگی یا تورفتگی کار بعد از اتمام سیمانکاری جلوگیری می ‌کند. برای کروم ‌بندی اول ریسمان را روی لبه دیوار آویزان کرده و سپس فاصله بین نخ و دیوار را با سیمان پر می‌ کنند. این کار را به فاصله دو متر دو متر انجام می ‌دهند تا کل دیوار تکمیل شود. سپس بین هر دو کروم را سیمانکاری یا سیمان کشی می ‌کنند.

روش تهیه ملات سیمانی

بعد از خشک شدن کروم‌ ها نوبت به سیمانکاری می ‌رسد. برای این کار از ماسه نرم یا پودر سنگ، آب و سیمان استفاده می‌ شود. این کار را به دو روش دستی و ماشینی بسته به حجم کار انجام می‌ دهند. نسبت این مواد باید حتماً رعایت شود تا ملات خوبی به دست آید. معمولاً سه برابر سیمان، ماسه ریخته می ‌شود. اما مقدار آب با سیمان برابر است.

آسترکشی

آستر یک لایه نازک سیمان است. این لایه طوری روی دیوار زده می ‌شود تا تمامی درزها را بپوشاند و سطحی صاف ایجاد کند.

لایه دوم سیمان یا لایه اصلی

بعد از آسترکشی نوبت به زدن لایه اصلی سیمان است که با توجه به کروم ‌ها باید در تمامی نقاط به‌ صورت یکسان زده شود تا نتیجه کار خوب باشد. در نهایت بعد از این کار لیسه کشی انجام می ‌شود تا سطحی یکدست و صاف با سیمان ایجاد گردد. معمولاً لیسه‌ کشی تنها برای نماهایی انجام می‌ شود که قرار است نمای اصلی سیمان کاری باشد.

انواع نمای سیمانی ساختمان

نمای سیمانی با توجه به طرح‌ و نوع مواد به کار رفته در آن انواع مختلفی دارد، در این بخش به انواع نمای سیمانکاری اشاره می‌کنیم.
نمای سیمان سفید

نمای سیمان سفید

نمای سیمان سفید با استفاده از ترکیب سیمان سفید و آب اجرا می گردد. که ظاهری تمیز، صاف و یکدست ایجاد می نماید. از این نوع سیمانکاری نما معمولا در نماهای کلاسیک و لوکس استفاده می شود.

نمای سیمان شسته

نمای سیمان شسته

این نوع نمای سیمانکاری از ترکیب سنگدانه‌های رنگی، پودر سنگ، سیمان سفید یا سیمان سیاه و رنگ‌های معدنی ساخته می‌شود. این نما بسیار پرکاربرد است زیرا هم از زیبایی برخوردار است و هم در برابر شرایط هوایی مختلف مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. یک مزیت دیگر نمای سیمانی شسته، تعیین نوع رنگ در سنگدانه‌های رنگی است. به این صورت، سازنده می‌تواند رنگ مورد نظر خود را به دلخواه انتخاب کند. در اجرای این نما از قالب‌های مربعی، مستطیلی یا لوزی شکل استفاده می‌شود.

نمای سیمان رنگی

نمای سیمانی رنگی

این نوع نمای سیمانکاری از ترکیب سیمان سفید با رنگدانه ساخته می‌شود. از ویژگی‌های این نما می‌توان به قابلیت چسبندگی بالا، عدم تغییر رنگ در مقابل نور خورشید، عدم نفوذ آب، تنوع رنگی بالا و امکان استفاده از مواد نانو برای جلوگیری از تغییر رنگ اشاره کرد. دست کاربران و کارفرمایان برای انتخاب ترکیب رنگ نما باز است و می‌توانند رنگ مورد علاقه خود را به راحتی انتخاب کنند.

نمای سیمان تخته ماله

نمای سیمانکاری تخته ماله

در اجرای این نمای سیمانکاری از دو لایه آستر و تخته ماله استفاده می‌شود. لایه آستر با ملات ماسه و سیمان روی دیوار بلوک سیمانی یا آجر نما به ضخامت دو سانتی‌متر اجرا می‌شود. لایه تخته ماله که از ماسه، پودر سنگ، خاک سنگ و سیمان تشکیل شده است، با وسیله‌ای به نام تخته ماله و به ضخامت نیم سانتی‌متر روی آستر اعمال می‌شود. این نما را با خط‌کشی‌های منظم و دقیق به بخش‌های جداگانه تقسیم می‌کنند تا ظاهر نما زیبا شود و هم از ایجاد ترک خوردگی جلوگیری به عمل آید.

نمای سیمان تگرگی

نمای سیمان تگری

سیمانکاری نمای ویلا با استفاده از روش نمای سیمان سفید تگری، معمولا با ضخامت ۲ سانتی متر اجرا می شود. لایه های مورد استفاده در این نوع از سیمانکاری شامل ملات سیمان، پودر سنگ و خاک سنگ است. که معمولا با استفاده از دستگاه مخصوص روی سطح نما پاشیده می شوند. این نوع از نماسازی معمولا برای نماهای مدرن و ساده کاربرد دارند و در ساختمان های کلاسیک و لوکس خیلی از آن استفاده نمی شود.

نمای سیمان ماهوتی

نمای سیمانی ماهوتی

در این نوع نمای سیمانکاری از ملات سیمان، پودر سنگ و خاک سنگ ساخته می‌شود. این ملات اغلب با ضخامت دو سانتی‌متر و با استفاده از دستگاه دوغاب پاش روی نمای اجرا می‌شود. باید توجه داشت که نمای تگرگی و ماهوتی اغلب به عنوان لایه سوم نمای تخته ماله در نظر گرفته می‌شود. همچنین، باید به این نکته توجه داشت که اگر در ساخت این ملات از مصالح درشت دانه استفاده شود، نما ناهمواری زیادی خواهد داشت. در این حالت، نما با اصلاح تگرگی شناخته می‌شود. اگر از مصالح با دانه‌بندی ریز استفاده شود، ناهمواری نما کمتر خواهد بود و نما ماهوتی نامیده می‌شود.

نمای سیمان چکشی (تیشه ای)

نمای سیمانکاری چکشی

در این نوع نمای سیمانکاری از اندودهای دو لایه ساخته شده است. لایه اول آستری با ملات ماسه و سیمان است و روی آن لایه دوم که از ملات موزائیک ساخته شده اجرا می شود. معمولا ضخامت لایه اول ۲ سانتی متر و ضخامت لایه دوم ۱.۵ سانتی متر می باشد. پس از آن روی سطوح نما را با استفاده از تیشه های مخصوص، به اصطلاح تیشه برداری می نمایند.

نمای سیمان خراشی

نمای خراشی

در این نوع سیمانکاری نمای ویلا، ملات ماسه و سیمان را به صورت آستر روی نما اجرا می کنند. یا اینکه ملات ماسه، سیمان، خاک سنگ و پودر سنگ را با استفاده از تخته ماله روی سطوح اجرا می نمایند. سپس با استفاده از یک ماله مخصوص روی سطوح سیمانی خراش ایجاد می کنند.

نمای سیمان آبساب

نمای آبساب

در این نوع از سیمانکاری نمای ویلا نیز از یک لایه آستر ساخته شده از ملات موزائیک، ماسه و سیمان استفاده می نمایند. ابتدا سطح نما را خیس می نمایند و سپس با استفاده از برس مخصوص روی سطوح را می سابند. این سمباده زنی و سابیدن باید به قدری ادامه پیدا کند، که سطح نما کاملا صیقلی شود.

نمای سیمان موزائیک شسته

نمای موزاییک شسته

این نوع نمای سیمانکاری مانند نمای تیشه‌ای است اما در روش پرداخت متفاوت می‌باشد. به این صورت که قبل از خشک شدن نمای تیشه‌ای، سطح نما را با آب خیس می‌کنند و سپس برس می‌کشند. عمل برس کشیدن تا زمانی انجام می‌شود که مصالح سنگی نمایان شوند. با این کار نمای ساختمانی زیبا و چشم نواز می‌شود. اما اگر بعد از خشک شدن، لایه نهایی با سنگ سنباده شده و سطح کاملاً صاف و صیقلی شود، نما تبدیل به موزائیک شسته می‌شود. روش دیگری که در پرداخت نهایی این نما استفاده می‌شود، استفاده از آب و اسید است. قبل از خشک شدن لایه، سطح با آب و اسید ساییده می‌شود تا سنگدانه‌ها به شکل برجسته و سیمان به صورت ریز نمایان شود.

نمای سیمان رومینما رومی

در طراحی نمای رومی سیمانی اغلب از سنگ به عنوان متریال اصلی نما استفاده می‌شود اما گاهی اوقات می‌توان به جای سنگ از سیمان نیز بهره برد. با اینکه سیمان به اندازه سنگ دارای جلوه‌های بصری لوکس نیست اما استفاده از سیمان در نما می‌تواند هزینه‌های مربوط به سنگ کاری را کاهش دهد. به همین دلیل، سازندگان معمولاً برای احداث نمای انواع ساختمان‌های مسکونی، نمای ساختمان نیم پیلوت یا طراحی نمای ساختمان ویلایی، سیمان را جایگزین سنگ می‌کنند.

در ادامه مقاله به بررسی سیمانکاری طرح سنگ سیمانی می پردازیم.

نمای سیمانکاری سنگ و چوب

سیمانکاری چوب و سنگ

سیمانکاری طرح سنگ و چوب جزء نماهای جدید و زیبا در صنعت نماکاری ساختمان می باشد که قابل اجرا در نمای داخلی ساختمان و نمای بیرونی ساختمان می باشد .
همانگونه که در تصویر مشاهده می فرمایید نمای طرح سنگ وچوب دارای زیبایی خاصی میباشد و همچنین دارای طول عمری بسیار بالا و در طرح ها و رنگ های مختلف می باشد.
نمای طرح سنگ و طرح چوب به این صورت اجرا میشود که ابتدا نمای طرح سنگ با سیمان اجرا شده و سپس نمای طرح چوب با سیمان در دو مرحله اجرا و به مانند سنگ و چوب در نمای ساختمان به صورت زیبایی اجرا میشود و سپس در مرحله آخر با رنگ مورد علاقه شما عزیزان که دارای رنگ های مختلفی می باشد رنگ آمیزی میشود.
نمای طرح سنگ و چوب ساختمان جزء نماهای جدید و مدرن ساختمان می باشد که نسبت به دیگر نماهای ساختمانی جدیدتر و زیباتر می باشد.
نمای طرح سنگ وچوب دارای طرل عمری بسیار بسیار بالا میباشد و بر روی هر نمای ساختمانی و دیوار های حیاط و باغ قابل اجرا می باشد.