نصب قرنیز به چه صورت است

اجرای قرنیز

برای دکوراسیون داخلی از اجزای مختلفی استفاده می شود که برخی از این اجزا برای زیباسازی اما بعضی دیگر از آنها کاربرد محافظتی دارند. قرنیز جزو اجزای دکوراسیون داخلی محسوب می شود که هر دو کاربرد زیباسازی و محافظتی را دارد. هدف از نصب و اجرای قرنیز روی دیوار، محافظت از کف در برابر ضربه و نفوذ آب می باشد همچنین در متریال ها و رنگ بندی های مختلف طراحی می شود تا شما بتوانید با توجه به رنگ بندی و سبک دکوراسیون منزل خود، رنگ و طرح مناسب آن را تهیه کنید. در این مطلب، راجع به انواع قرنیز، کاربردها و روش اجرای آن توضیح خواهیم داد. لطفا همراه ما باشید.

قرنیز چیست؟

به پایین ترین قسمت دیوار که از جنس چوب، سنگ، پی وی سی و … است قرنیز گفته می شود. با اجرای قرنیز می توان مانع از نفوذ آب به کفپوش شد همچنین از ضربه دیدن کفپوش محافظت می کند. قرنیز با استفاده از میخ، پیچ و یا چسب به دیوار متصل می شود و برای نصب آن باید از نصاب حرفه ای کمک بگیرید. این جزء از دکوراسیون داخلی دارای انواع مختلف در اندازه ها و رنگ بندی هاست و از نظر ارتفاع و طول نیز دارای مدل هایی در ارتفاع های 7، 9، 11 و 15 سانتی متر و طول 240، 280 و 366 سانتی متر می باشد.

انواع قرنیز دیواری

قرنیز در انواع مختلف تولید شده است که شاید انتخاب یک مدل از آن برای شما سخت باشد. برای انتخاب قرنیز باید به مواردی همچون رنگ دیوار، رنگ پارکت یا سرامیک، ارتفاع سقف، بودجه، سبک و دکوراسیون داخلی خانه خود توجه داشته باشید تا بهترین مدل را تهیه کنید.

انواع قرنیز را در ادامه به شما معرفی می کنیم :

قرنیز ساده

قرنیز ساده مناسب هماهنگ شدن با هر نوع دکوراسیونی است و برای همیشه هم روی مد است. با نصب قرنیز ساده می توانید ظاهری مینیمال و جذاب را در دکوراسیون داخلی ایجاد کنید. همچنین برای انتخاب جنس قرنیز ساده بهتر است نوع پی وی سی را برای داخل خانه تهیه کنید اما برای خارج از خانه، باید قرنیزی را نصب کنید که جنس مقاوم و با دوامی داشته باشد.

معرفی انواع قرنیز

قرنیز انعطاف پذیر

قرنیز منعطف از پرفروش ترین مدل هاست که می تواند در دکوراسیون داخلی یک خانه یا در ادارات و ساختمان های تجاری نصب شود.

قرنیز ترکیبی از سنگ و برجسته کاری

یک مدل دیگر از قرنیز، ترکیبی از سنگ و برجسته کاری است که برای هر دکوراسیونی مناسب می باشد. می توانید برای نصب قرنیز در خانه خود، این مدل را انتخاب کنید.

قرنیزهای جدا شونده

بعضی از مدل های قرنیز، طراحی دو لایه دارند و اگر می خواهید از قرنیز برای طولانی مدت استفاده کنید یا ارتفاع قرنیز های خانه تان را کوتاه کنید، می توانید لایه ها را جدا نمایید. شما با نصب قرنیز جداشونده می توانید دو مدل قرنیز داشته باشید. 

قرنیز با ارتفاع بلند

اگر دیوارهای خانه یا محل کار شما بلند هستند، بهتر است قرنیز را از نوع ارتفاع دار انتخاب کنید زیرا نصب این نوع قرنیز در دیوار بلند، دکوراسیون داخلی را شیک تر نشان می دهد.

انواع جنس قرنیزها

برای انتخاب جنس قرنیز باید بودجه خود را در نظر داشته باشید البته محل نصب قرنیز هم مهم است برای مثال اگر می خواهید آن را در محیط خارجی نصب کنید، باید جنس با دوام و مقاوم تری را انتخاب نمایید. انواع قرنیزها از نظر جنس عبارتند از : 

قرنیز ام دی اف

رایج ترین نوع قرنیز که قیمت مناسبی هم دارد، قرنیز ام دی اف می باشد. این نوع قرنیز، سبک است و قابلیت رنگ شدن را هم دارد همچنین در پروفیل های مختلفی وجود دارد که امکان انتخاب از میان آنها را داشته باشید. نصب قرنیز ام دی اف قابل انجام در محیط داخلی است و به دلیل آنکه در برابر رطوبت مقاوم نیست، نمی توان در محیط خارجی آن را نصب کرد. 

قرنیز چوب کاج

برای ساخت قرنیز چوبی از چوب کاج هم استفاده می شود و اگر می خواهید قرنیز چوبی بخرید، این چوب می تواند مناسب باشد. قرنیز چوب کاج قابل اجرا در فضاهای داخلی و خارجی است و قابل رنگ آمیزی هم می باشد. همچنین دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت است.

مراحل نحوه اجرا و نصب و قرنیز

قرنیز دیواری چوب بلوط

چوب بلوط هم برای ساخت قرنیز چوبی استفاده می شود و دارای ظاهری شیک و خاص است. از قرنیز چوب بلوط می توان در محیط های داخلی و خارجی استفاده کرد و از نظر مقاومت نیز جزء گزینه های بسیار مستحکم و مقاوم به شمار می رود.

قرنیز پی وی سی یا پلاستیکی

قرنیزهای ساخته شده از متریال های پی وی سی از نظر ظاهری، لوکس و زیبا هستند اما از نظر مقاومت به اندازه قرنیزهای چوبی مقاوم نیستند. قرنیز پی وی سی به دلیل وزن سبک و سهولت در اجرا، مورد انتخاب بسیاری از خریداران است. این قرنیز در برابر آب مقاوم است و قیمت خوبی هم دارد.

قرنیز سنگ طبیعی

اگر به دنبال مقاوم ترین قرنیز هستید می توانید قرنیز سنگ طبیعی را انتخاب کنید که جلوه ویژه ای به دکوراسیون داخلی می دهد اما از نظر قیمتی، گران تر است. قرنیز سنگی با استفاده از دستگاه CNC تراشیده می شود و مراحل نصب کمی سخت دارد.

مراحل نحوه اجرا و نصب و قرنیز

نحوه نصب قرنیز بستگی به جنس آن دارد و باید از مصالح مناسب استفاده شود اما مراحل کلی اجرای قرنیز روی دیوار به شرح زیر می باشد :

  • تهیه ابزارهای لازم برای نصب قرنیز شامل اسکوتی، اره، مداد، متر نواری، سمباده، چسب، میخ، بتونه، قلم و رنگ
  • محاسبه ابعاد محل نصب با استفاده از متر نواری و گونیا واشو
  • برش قرنیزها در ابعاد اندازه گیری شده
  • چسباندن قرنیز به دیوار از گوشه ها
  • محکم کردن قرنیزهای چسبانده شده با میخ یا چسب
  • پوشاندن میخ ها با استفاده از بتونه
  • پوشاندن فضای خالی میان قرنیز و کفپوش با ابزار اسکوتی
  • سمباده کشیدن و تمیزکاری نهایی
قیمت اجرای قرنیز

روش نصب قرنیز پی وی سی با چسب

نصب قرنیز پی وی سی را می توان با چسب یا با استفاده از دستگاه میخکوب انجام داد. در صورت استفاده از چسب، ابتدا باید قرنیزها متناسب با ابعاد محل نصب، برش داده شوند و بعد از آغشته شدن به چسب، محکم بر روی دیوار قرار بگیرند. برای محکم تر شدن قرنیز در محل نصب، بهتر است بر روی دیوار هم چسب بزنید و چند ساعتی صبر کنید تا به طور کامل خشک شود.

شیوه دیگر، نصب قرنیز پی وی سی با میخ است که قرنیز را کاملا محکم به دیوار چسبانده و از میخ استفاده می کند. می توان برای نصب قرنیز پی وی سی، از هر دو روش چسب و میخ استفاده کرد تا در صورت باز شدن چسب، قرنیز در جای خود باقی بماند.

قیمت اجرای قرنیز

نحوه نصب و اجرای قرنیز

برای نصب قرنیز حتما از نصاب کمک بگیرید تا خروجی کار، تمیز و با کیفیت باشد. هزینه نصب و اجرای قرنیز در متراژهای کوچک به صورت روزمرد محاسبه می شود اما در متراژهای زیاد به ازای هر متر دستمزد دریافت می شود. عوامل موثر در قیمت نصب نیز عبارتند از :

  • جنس قرنیز

هزینه نصب قرنیز در متریال های مختلف آن متفاوت است زیرا نوع برش هر نوع قرنیز فرق می کند و ملات مورد استفاده متفاوت هستند.

  • متراژ محیط

از عوامل موثر در هزینه نصب قرنیز، متراژ پروژه است. همانطور که گفته شد، معمولا برای متراژهای کوچک دستمزد به صورت روزمرد دریافت می شود اما برای متراژهای بزرگ دستمزد به ازای هر متر نصب محاسبه می شود.

  • نیاز به زیرسازی

اگر محل نصب قرنیز نیاز به زیرسازی داشته باشد، هزینه نصب بیشتر خواهد بود زیرا کندن قرنیزهای قدیمی و آماده کردن محل نصب، وقت بیشتری می خواهد اما در صورت چسباندن قرنیز روی گچ و بر روی دیوار خام، هزینه آن مناسب تر خواهد بود.

  • هزینه مصالح و تجهیزات نصب

برای نصب انواع قرنیز سنگی، چوبی، پی وی سی و … باید مصالح لازم تهیه شوند که شامل چسب و دیگر مصالح هستند. نوع چسب نصب قرنیز پی وی سی از نوع چسب ملاسیل می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *