قیمت موزاییک کاری ساختمان

آشنایی با موزاییک کاری و مراحل مختلف آن در ‌ساختمان‌سازی

موزاییک به عنوان یکی از پوشش‌های کف و دیوار در ساختمان‌سازی و شهرسازی مورد استفاده قرار گرفته و کاربرد اصلی آن نیز استفاده به عنوان کفپوش است. با اینکه ترفند‌های موزاییک کاری شباهت زیادی به نصب دیگر مصالح ساختمانی دارد، توجه به برخی نکات خاص و انحصاری می‌تواند کمک کند تا این فرایند به نحو احسن انجام گیرد. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در زمینه نصب موزائیک و نکات مهم مربوط به آن کسب کنید.

موزاییک کاری به چه فرایندی گفته می‌شود؟

در حالت کلی، نصب موزاییک همان موزائیک کاری بوده و انتخاب موزاییک مناسب اولین قدم در این فرایند محسوب می‌شود. معمولاً در انتخاب آن نیز باید به برخی نکات مهم توجه شود. این نکات شامل فشار مقاومتی و مقاومت کششی به همراه مقاومت دمایی، میزان نفوذ آب بوده و به سایش مکان مورد استفاده بستگی دارد. بنابراین می‌توان گفت انتخاب نوع موزاییک یکی از مراحل مهم و اصلی فرایند موزاییک کاری به شمار می‌رود. تمامی موارد گفته شده همراه با سلیقه مشتری می‌تواند باعث انتخاب یک موزاییک مناسب شود. ابعاد موزاییک ضخامت آن نیز در نصب مناسب آن مؤثر است. با توجه به اینکه موزاییک‌ها در بخش‌هایی از ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند که بسیار در معرض رفت و آمد هستند، بنابراین استحکام و مقاومت آن‌ها و همچنین قابلیت شستشو از اهمیت زیادی برخوردار است.

آشنایی با موزاییک کاری و مراحل مختلف آن در ‌ساختمان‌سازی

موزاییک کاری حیاط شامل چه فرایندی است؟

این فرایند به عنوان یکی از مراحل بنایی در ساختمان به شمار رفته و تقریباً می‌توان گفت در تمام نقاط ساختمان از جمله نما و کف اتاق به صورت یکسان اجرا می‌شود. البته پیش از انجام موزاییک‌کاری باید برخی اقدامات اولیه انجام گیرد که در زیر به آن‌ها اشاره شده است.

  • زیرسازی

  • شیب‌بندی

  • انتخاب ملات برای نصب موزاییک

  • دلیل‌گذاری

  • نصب موزاییک

  • دوغاب‌ریزی

نحوه شیب‌بندی برای موزاییک کاری حیاط

نصب موزاییک در هر زمینی نیاز به زیرسازی اولیه دارد. بنابراین باید ابتدا زیرسازی اولیه برای نصب موزاییک انجام گیرد. از طرفی زیرسازی در مکان‌های مختلف در یک ساختمان با یکدیگر متفاوت بوده و این نکته مهم نیز باید در نظر گرفته شود‌. شیب‌بندی نیز باعث می‌شود تا در صورت بارندگی آب به راحتی و با توجه به شیب‌ ایجاد شده تخلیه شود. برای آموزش شیب‌بندی موزاییک حیاط باید از تراز و ریسمان استفاده کرد و شیب‌بندی حیاط را با دو درصد انجام داد.

ملات مناسب برای فرآیند موزاییک‌کاری

یکی دیگر از موارد مهم در فرایند آموزش موزاییک کاری کف حیاط، انتخاب ملات مناسب برای انجام این کار است. نکته مهم برای انتخاب ملات مناسب توجه به نوع موزاییک و همچنین آب و هوای محل نصب موزاییک است. بنابراین نمی‌توان هر ملاتی را برای همه مکان‌ها استفاده کرد. در ادامه برخی از این ملات‌ها به اختصار آمده است.

موزاییک کاری حیاط شامل چه فرایندی است؟

ملات ماسه و ترکیبی با شیره آهک

ملات ترکیبی ماسه و شیره آهک می‌تواند یک ملات بسیار مقاوم در زمان زیرسازی نصب موزاییک محسوب شود.

استفاده از ملات باتارد

ملات باتارد یا مخلوطی از ماسه دانه ریز و شیره آهک به همراه سیمان از دیگر ملات‌های مورد استفاده در فرایند نصب موزاییک است که معمولاً به ۱۵۰ کیلوگرم سیمان در هر متر مکعب نیاز دارد.

ملات ترکیبی ماسه و سیمان

ملات ماسه و سیمان شامل ماسه شسته از سیمان و آجر است که دارای مقاومت فوق‌العاده بالایی بوده و امکان استفاده از آن به صورت کفپوش نیز وجود دارد. این ملات یکی از رایج‌ترین ملات‌های مورد استفاده برای کفپوش موزاییک محسوب می‌شود.

ترکیب ملات ساروج

ساروج با ترکیبی از آهک و خاک رس در برابر رطوبت و آب بسیار مقاوم بوده و معمولاً در ملات موزاییک‌کاری آب انبار‌ها و ساخت حوضچه‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چسب کاشی

چسب کاشی را می‌توان از ملات‌های نوین برای نصب انواع کاشی، موزاییک و سرامیک به شمار آورد. طبق مطالبی که در مورد نصب موزاییک بیان شد، این ملات شامل برخی مواد شیمیایی بوده و به دلیل استفاده آسان، حتی افراد مبتدی نیز می‌توانند از آن برای نصب کاشی استفاده کنند. از مهم‌ترین مزیت این ملات برای نصب موزائیک می‌توان به دوام و مقاومت بسیار بالای آن‌ها اشاره کرد. همانطور که گفته شد انتخاب انواع ملات برای موزاییک کاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و در زمان تهیه آن باید به نکات مهم توجه شود.

ملات مناسب برای فرآیند موزاییک‌کاری

میزان ضخامت ملات مورد استفاده در موزاییک کاری و نکات مهم آن

ضخامت ملات مورد استفاده در زیر موزاییک نیز بسیار مهم بوده و باید به مقدار آن توجه شود. معمولاً در زیر موزاییک حدود دو و نیم سانتی‌متر ملات ریخته می‌شود که ممکن است طبق شرایط کاری، نوع موزاییک، شرایط آب و هوایی و موارد دیگر این ضخامت به اندازه نیم سانتی‌متر متغیر باشد. از طرفی در زمان استفاده از انواع ملات برای نصب موزاییک باید به کف تمام شده موزاییک‌ها و شیب آن‌ها به همراه خط تراز توجه شود.

دو غاب‌ریزی در زمان موزاییک کاری

در موزاییک کاری کف حیاط معمولاً از موزاییک‌های شیاردار استفاده شده و نصب آن نیز نسبت به پشت بام کمی متفاوت است. زیرا در این روش دیگر سبک بودن موزاییک‌ها مدنظر نبوده و در زیرسازی می‌توان از خاک استفاده کرد. دوغاب ریزی معمولاً پس از نصب موزاییک انجام شده و در آن از ماسه سیمانی به عنوان دوغاب روی موزاییک استفاده می‌شود. با استفاده از این روش درز‌های بین موزاییک‌ها پوشیده شده و سپس کل دو غاب‌ها از سطح موزاییک پاک می‌شود.

روش‌های مورد استفاده برای برش موزاییک

در برخی موارد در زمان نصب موزاییک‌ها به فضا‌هایی از قبیل گوشه‌ها برخورد خواهیم کرد که در آن ابعاد موزاییک متناسب با فضای مورد نظر نبوده و باید موزاییک را برای همخوانی با فضا برش داد. از این رو از روش‌های مختلفی برای برش دادن در موزاییک‌کاری استفاده می‌شود. استفاده از هر کدام از روش‌های برشکاری بسیار مهم بوده و در صورتی که به نادرست مورد استفاده قرار بگیرد، می‌تواند باعث شکستگی و خرابی موزاییک‌ها شود. در حال حاضر از سه روش دستی، سنگ فرز و استفاده از دستگاه برش موزاییک برای این کار استفاده می‌شود.

آموزش نصب موزاییک کف حیاط

روش دستی برای برش دادن موزاییک

در این روش با کمک یک تیشه مخصوص موزاییک را طبق ابعاد اندازه‌گیری شده و علامت‌زده میتراشند. سپس با حفر موزاییک به اندازه مد نظر می‌توان قسمت اضافی را تنها با یک ضربه جدا کرد.

استفاده از سنگ فرز

یکی دیگر از دستگاه‌های مورد استفاده برای برش دادن موزاییک در موزاییک کاری، سنگ فرز است. این دستگاه نه تنها موزاییک‌ها بلکه دیگر مصالح ساختمانی را نیز برش می‌دهد. تیغه آن بسیار دقیق بوده در صورت قرارگیری روی مناطق علامت خورده می‌تواند آن را به صورت مستقیم برش دهد.

به کارگیری دستگاه برش موزاییک

برای برش دادن انواع موزاییک طبق اندازه دلخواه دستگاه برش موزاییک وجود دارد که به سادگی می‌توان با تنظیم تیغه آن، موزاییک را به ابعاد مورد نظر برش داد.

آموزش نصب موزاییک کف حیاط

در این روش معمولاً ابتدا ملات را روی زمین دارای زیرسازی مناسب پهن کرده، سپس دوغاب سیمان را روی ملات ریخته و موزاییک‌ها را روی آن‌ها قرار می‌دهیم. برای قرارگیری مناسب موزاییک‌ها معمولاً از چکش لاستیکی استفاده می‌شود. با زدن چکش روی موزاییک‌ها به راحتی در جای خود هم سطح با موزاییک‌های دیگر قرار می‌گیرند. سپس با استفاده از دوغاب عملیات بندکشی آن‌ها در فرآیند موزاییک‌کاری انجام شده و دوغاب اضافه نیز از روی موزاییک‌ها پاک می‌شوند. در صورتی که تمامی نکات مهم در نصب موزاییک به دقت اجرا شود، موزاییک‌های نصب شده هرگز لق نشده و از جای خود خارج نمی‌شوند. قیمت موزاییک کاری کف حیاط با توجه به متراژ و نوع فرآیند آن محاسبه می‌شود.

قیمت و هزینه موزاییک کاری و سرامیک کاری

نتیحه‌گیری

با توجه به اینکه موزاییک‌ها یک عضو جدایی ناپذیر در ساخت سازه و بنا‌های مختلف محسوب می‌شوند، نصب آن‌ها و توجه به نکات مهم در نصب، از اهمیت زیادی برخوردار است. از این رو در این مطلب تلاش شد تا برخی نکات مهم در رابطه با نصب این مصالح ساختمانی پرکاربرد ارائه شود. استفاده از موزاییک به عنوان کفپوش به دلیل مقاومت بسیار بالای این محصول بسیار رایج بوده و در محیط‌های مختلف با کاربری‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. انتخاب موزاییک مناسب و متناسب با محل نصب نیز می‌تواند در اجرای هرچه بهتر فرایند موزاییک کاری مؤثر باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *