طراحی

دکوراسیون وطراحی داخلی


 

طراحی ودکوراسیون داخلی ساختمان

طراحی داخلی

بسیاری از ما از کوچکی خانه هایی که داریم و آن را مشکلی حل نشدنی می دانیم ، گله مندیم. اما باید دانست که راه هایی وجود دارد که با به کار بردن آن ها می توان تا حدی از کوچک بودن فضا های خانه کم کرد.اگر به دنیای دکوراسیون، معماری و طراحی داخل علاقه مندید، اگر ذوق هنری در خود می بینید و اشتیاق فراوانی به زیباسازی محیط زندگی خودتان دارید، و همینطور می خواهید اصولی تر دست به تغییرات در منزل و یا محیط کارتان بزنید، حتما به مقاله بسیار مفید درباره دکوراسیون و طراحی داخلی نیاز دارید. این مقاله ازسایت ساختمان کاران بسیار خواندنی و کاربردی دکوراسیون حتما شما را در این راستا یاری خواهد کرد.

 

معماری داخلی نقش عمده ای در کیفیت فضای ساختمان ایفا می کند. نحوه چیدمان و تقسیم بندی فضا، جنس و رنگ پوشش سطوح ( کف، سقف و دیوارها ) ، نور پردازی، مبلـمان و مجموعه عوامل موثر دیگر تعیین کننده زیبایی و کار آمدی فضاهای داخلی هستند. امروزه تاثیر معماری داخلی بر آرامش ( مجموعه هنجارهای عصبی) ، راندمان (در فضاهای اداری ) ، اثر بخشی ( در فضاهای تجاری ) بسیار بدیهی و لازم به نظر می رسد.
از سوی دیگر معماری داخلی به لحاظ معیارهای روانشناسی اهمیت بسیاری دارد. میزان امنیت، صمیمیت، شور و هیجان و آرامش موجود در یک فضا را می توان با راهکارهای مناسب تشدید یا تضعیف کرد. باید دانست که هر کدام از انسان ها دارای تعلقات ذهنی و روحی خاصی هستند که پاسخگویی به نیازهای آنها در معماری داخلی در اولویت قرار می گیرد.

دکووور

دکوراسیون خانه های کوچک با رنگ های شاد و سرزنده

افرادی که خانه هایی به اندازه کوچک یا متوسط دارند ، بیش تر سعی می کنند از هر سانتی متر فضای خانه بیش ترین استفاده را بکنند. ولی باید تلاش کرد که این استفاده کاملاً مفید و صحیح باشد. در واقع ، به قول یکی از کارشناسان دکوراسیون داخلی منزل ، یکی از مزیت های خانه های کوچک این است که ما مجبور می شویم درباره طراحی داخل منزل خود بیاندیشیم و روش های خلاقانه ای به کار ببریم. باید گفت که اثاثیه منزل نقش بسیار مهمی در بزرگ یا کوچک به نظر رسیدن خانه دارند و ما می توانیم به کمک آن ها تا حد امکان خانه را به دلخواه خود تغییر دهیم.

 

آشنایی با عناصر بصری

در طراحی، ابزاری وجود دارد که به طراح کمک می کند تا به وسیله آن، آنچه در ذهن دارد، بیان کند. این ابزار، عناصر بصری هستند. از نقطه، خط و شکل گرفته تا رنگ و بافت همگی از جمله عناصر بصری اند. در این جا می خواهیم با بعضی از این عناصر و برخی قواعد که برگرفته از کاربرد این عناصر در طراحی داخلی است، آشنا شویم.

 

شکل:

نقطه ها، خط را تشکیل می دهند و خط شاخص شکل است؛ به بیان بهتر خط بیرونی یک شیء یا محیط آن را شکل گویند. در طراحی ۳ شکل اصلی وجود دارد. مربع، دایره و مثلث متساوی الاضلاع. هر یک از این ۳ شکل دارای ویژگی هایی مخصوص به خود است و به هر یک از آن ها حالت و خصوصیاتی نسبت داده شده است که یا به علت شکل ذاتی آن ها بوده یا به علت واکنش دستگاه فیزیولوژیکی روانی انسان ها یا به دلیل تعابیر خاص فرهنگی.

مثلاً به مربع حالت بی حرکتی، صداقت، صراحت و مفهوم تفکر نسبت داده شده است و دایره بی انتهایی، گرما و محفوظ بودن را تداعی می کند.

با ترکیب انواع این ۳ شکل اصلی می توان تصویر کلیه شکل های ممکن در ذهن بشر یا اشکال موجود در طبیعت را ساخت. در طراحی فضای منزل خود می توان با استفاده از احجام و تصاویر گوناگون که اشکالی متفاوت و متناسب با دیگر اشیا و وسایل دارند، تنوع و هماهنگی ایجاد کرد.

فضا:

در این جا فضا محدوده ای است که در دسترس کاربران قرار گرفته است. در طراحی داخلی، استفاده موثر از فضا و ارتباط آن با محیط بسیار مهم است. در طراحی داخلی باید رابطه درست انسان با فضا تعریف شود و در چیدمان وسایل دسترسی و میزان کاربری آن ها مدنظر قرار گیرد. بافت : بافت مشخصه ای از یک شیء است که با لمس کردن یا دیدن حس می شود. بافت می تواند نرم یا خشن، مسطح یا برجسته، زبر یا مخملین باشد. در طراحی ، بافت معمولاً بسته به عملکرد فضا تغییر می کند. چه بسا طراحی یک خانه نیازمند سطوحی نرم و منعطف باشد، اما فضای داخلی یک مکان عمومی چنین سطوحی را برنتابد.

رنگ:

رنگ یکی از خواص بصری اصلی است. در واقع هر چیدمانی از طریق رنگ معنا می یابد. همچنین رنگ نشان دهنده خصلت های روانی و روحیات افراد است. به کمک آن به آسانی می توان شرایط ذهنی مناسب را برای فضاهای مختلف به وجود آورد. مثلاً رنگ های مناسب اتاق خواب، رنگ های ملایم و سردی هستند که احساس آرامش را منتقل می کنند.

 

نور:

نور وسیله دیدن و از مهمترین عواملی است که برای تعریف یک فضا به کار می رود. بدون نور، نه فضا معنی پیدا می کند و نه رنگ و بافت را می توان احساس کرد. نور جلوه ای دیگر به فضا و اشیا و ریتم خلاقانه ای به آن ها می بخشد. به طور مثال در فضای یک خانه، غذاخوری باید نور ملایم و گرمی داشته باشد. استفاده از این گونه اصول و نکات که اشاره ای کوتاه به آن ها شد در آرایش مکان زندگی ما بی شک مفید خواهد بود و ما را با دیدگاهی بهتر در آراستن محیط زندگی مان با توجه به علایق و توانایی هایمان یاری خواهد داد.

نور طراحی

تعادل در فضاچیست؟

آیا تا به حال با خانه ای که همه وسایل آن در مکان مناسب خود قرار دارند و همه چیز خوب است اما در عین حال به گونه ای است که به نظر میرسد چیزی کم دارد یا به عبارت عامیانه تر به دل نمینشیند مواجه شده اید؟ در چنین شرایطی باید بگوییم خانه تعادل ندارد.

تعادل به چه معناست؟تعادل یعنی به کلیه نیازها و الزامات در خانه به بهترین روش ممکن پاسخ داده شود.شاید به اشتباه عده ای تعادل و تقارن را یکی تلقی کنند در حالیکه باید بدانیم که این چنین نیست و این تفکر اشتباهی است که عده ای به غلط بر این باورند.برای درک تفاوت تقارن و تعادل به این موضوع توجه کنید که ممکن است در دکوراسیون یک خانه تعادل باشد اما اثری از تقارن وجود نداشته باشد و برعکس این قضیه نیز صدق میکند.

برای ایجاد تعادل می توان هم از تقارن هم از عدم تقارن استفاده کرد.

 

چگونه میتوانیم در فضا تعادل ایجاد کنیم؟

1.به رنگها بیشتر توجه کنید 

برای مثال اگر یک رنگ روشن در فضا قالب است از یک رنگ تیره به عنوان سرعت گیر چشم استفاده کنید.

2.ابعاد را در نظر داشته باشید

ممکن است فضای مورد نظر شما کوچک یا بزرگ باشد یا شاید طول و عرض فضا با هم همخوانی ندارد در چنین مواردی میتوان با تعادل،نقص فضا را تا ۹۰% برطرف کرد.

3.به محل قرار گیری مبل ها دقت کنید

اغلب یاد گرفته ایم که برای داشتن فضای بیشتر مبل ها را دور از هم بچینیم و تا زمانیکه به دیوار نچسبد گمان میکنیم مبل ها فضا را اشغال کرده است اما باید بدانیم که این تفکر کاملاً اشتباه است.

توجه داشته باشید که هر چه قدر هم فضا نداشته باشید باز هم دلیل نمیشود مبل ها را به دیوار بچسبانید.

مبلمان چیزی است که در دکوراسیون تأثیر بسزایی دارد و برای چیدمان درست مبلمان قبل از هرچیز باید به بحث فنگ شویی بپردازیم.

با توجه به این مطلب به نکات زیر توجه کنید:

۱.مبل ها را کنار دیوار نچینید.

۲.از تخته رنگ استفاده کنید به این معنا که اگر قصد تغییر مبلمان را دارید و در انتخاب کردن رنگ و بافت پارچه مبل شک دارید؛ همه ی پارچه ها،اعم از مبل،پرده،کاغذ دیواری را روی یک تخته قرار دهید(سعی کنید هر چیزی در جای حقیقی خود باشد مثلاً موکت را در پائین تخته قرار دهید).

در این شرایط تصمیم گرفتن خیلی ساده تر میشود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]تئودوروان کارمن می گوید: دانشمندان آنچه را موجود است کشف میکنند ولی طراحان و مهندسان آنچه را هرگز وجود نداشته است بوجود می آورند.

معماری عمدتا” در پاسخ به مجموعه ای از شرایط به ذهن طراح می رسد و زمانی که تحقق می یابد ساخت متولد می شود.این شرایط می تواند ماهیت صرفا” کارکردی داشته باشد.با درجات مختلف و از دیدگاه های گوناگون.

معماری بازتابی از اوضاع اجتماعی-سیاسی و اقتصادی می باشد؛می تواند در مقابل بازتاب های منفی مقاومت و در مقابل بازتابهای مثبت سازش کند.

طراحی عملی عامدانه  و تلاش هدفمند و هوشمند است؛طراحی یک فرآیند است،یک نوع ادراک برای بیان مسئله می باشد.

دپ هایت:

طراحی؛ هنر حل کردن مسائلی است که قبل از حل نمی توان آن را فرمول بندی  کرد و با تنظیم صورت مسئله به جواب مسئله می رسیم.

ایده های نو بر چیدمان:

در چیدمان و دکوراسیون داخلی استفاده از طرح ها و بافت های مختلف در دکوراسیون نقش بسزایی به عهده دارد.

در تزئینات استفاده از عناصری مانند چوب،فلز،شیشه،بافتی مانند سنگ می تواند جلوه ای ویژه را در چیدمان داشته باشد.

چیدمان فصلی است که هرگاه به گونه ای مثبت و بهینه درست اجرا شود؛فضایی کافی را برای استراحت و بکارگیری آن فضا می تواند میسر کند.

برای ایجاد فضایی مناسب چراغ های سقفی و اصولا” نورپردازی مناسب محیطی را متفاوت ایجاد می کند.

ترکیب فلز با چوب یا ترکیب سرامیک و چوب می تواند رنگ و کاربردی مناسب در جهت ایجاد هماهنگی در فضا را داشته باشد.

داشتن چیدمان خوب در فضا یک هنر است که به وسیله اقدامی اساسی می توانیم از این فضا بهره مند شویم.

عامل دیگری که در چیدمان بسیار میسر می باشد؛رنگ است  که برای استفاده از رنگ ها یکی از منابع الهام بخش طبیعت است.

رنگ عاملی است که نظر هر فردی را به خود جلب می کند.ذهن ناخودآگاه انسان را درگیر و اطلاعات زیادی را به مغز می رساند.رنگ ها شخصیت دارند و سبب می شوند که دکوراسیون فضا کامل شود.

 

 

معماری:

خانه، فضایی محصور شده برای انجام دادن کارهای گوناگون زندگی انسان-موهبتی طبیعی- مکانی امن
بشر در ابتدای حضور مستقل خویش برای بقا به دنبال مکانی امن و سر پناهی به دور از خطر و حمله بود- سرپناه او را از خطرات محیطی و ناشناخته که توان کنترل و دفع آن را نداشته، دور نگاه میدارد.
از زمان انسان غار نشین تا عصر حاضر انسان معمار و طراح زندگی خویش بوده و هست.
معماری همان طراحی ذهن میباشد و کاربرد فضایی مناسب را برای زیستن میسر میکند.
مهندس معمار یا به اصلاحی دیگر آرشیتکت به دنبال فضاهای محصور شده بدنه ها یا دیوار ها میباشد و با انتخاب مصالح مناسب و طراحی کاربردی ساختمان (این دو عامل پیوند دهنده)، طراحی سازه را امکان پذیر می سازد.

برای یک معمار با تجربه؛

تماشا و حرکت در درون و برون فضا و مقایسه فضاها و درک درست از مکان بسیار حائز اهمیت است.
نمایش از فضا با شیوه های مختلف و گوناگون درک و تصویر میشود.این شیوه ها میتواند پلان مقطع و نمای قائم باشد به این معنا که واکنش انسان در برابر یک بنا میتواند پلان- مقطع و نمای قائم باشد.
واکنش انسان در برابر یک بنا امری بسیار مهم خواهد بود.انسان در برابر یک بنا میتواند به آرامش شگفتی و ترس یا در هر نوسانی باشد.
مهندس معمار باید شیوه تفسیر ساختمان را بداند.

معماری نوین دارای حرکتی پویا و با ضرورتی ثابت است . یک معمار نوین دارای اندیشه ای پویا است که عنصر استمرار در چیدمانش حاکم است . در واقعیت به جای اینکه داده وجود داشته باشد فضا جاری است و واقعیت یک ساختمان نه ظرف آن، بلکه فضای درون آن است.

طراحی داخلی
معماری وطراحی ساختمان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *