نقاشی ساختمان

تاریخچه نقاشی ساختمان در ایران

نقاشی ساختمان در ایران از هنگامی که شهرهای نوین به وجود آمده و در این شهرها ساختمان‌هایی به‌فرم اروپا ساخته شد، رواج یافت؛ البته نخست تنها شاهان و درباریان، کاخ‌ها و خانه‌های خود را می‌توانستند رنگ کنند زیرا رنگ‌های مورد به‌کارگیری از اروپا می‌آمد و در ایران تولید نمی‌شد؛ به این دلیل هزینه‌ی رنگ‌آمیزی بسیار بالا می‌رفت و در توان هر کسی نبود تا خانه‌ی خود را رنگ کند. اما رفته رفته و با ساخت کارخانه‌های تولید رنگ در ایران، در توان بیش‌تر همگان بود تا خانه‌های خود را رنگ‌آمیزی کنند.

نقاش ساختمان به شخصی اطلاق می شود که شایستگی های مانند رعایت اصول ایمنی و بهداشتی و متره برآورد مواد مصرفی و هزینه لازم جهت نقاشی ، آماده نمودن انواع بتونه بر اساس سطح کار، آسترکاری، سمباده زنی و زیرسازی سطوح آماده سازی رنگ های پلاستیک روغنی و مواد همرنگ کننده چوب و همچنین توانایی استفاده از ابزارهای رنگ آمیزی مانند قلم و پیستوله رنگ پاش را برای رنگ آمیزی سطوح داشته باشد و اقتصاد و بهره وری کار را رعایت نماید در بر می گیرد. این شغل با مشاغلی مانند فروشنده ابزار و مواد رنگ کاری گچ کار ساختمان و غیره در ارتباط می باشد.
معنی اصطلاح نقاشی ساختمان: در یا دیوار ساختمان را رنگ آمیزی کردن ، تصویر چیزی یا کسی را کشیدن
معنی لغوی نقاش ساختمان: کسی است که دیوارهای درونی و در برخی موارد دیوارهای بیرونی ساختمان را رنگ آمیزی می کند.

نقاشی ساختمان-ساختمان کاران

مهارت هایی که یک نقاش ساختمان باید داشته باشد عبارتند از اندازه گیری سطوح برای تخمین میزان رنگ و وسایل مورد نیاز، کندن رنگ یا پوشش قدیمی سطوح، پرکردن سوراخ ها و ترک ها و کاملا صاف کردن سطوح به کمک بتونه کاری و گچ کاری، زدن رنگ آستری، آشنایی به اصول ترکیب رنگ های مختلف برای رسیدن به رنگ مورد نظر و رنگ کردن نهایی کار. یک نقاش حرفه ای باید تمامی مراحل نقاشی ساختمان را با دقت و ظرافت کامل انجام دهد چرا که هر نوع بی دقتی و خطا باعث دوباره کاری و صرف وقت و هزینه اضافی می شود.

بخش عمده‌ای از زیبایی منازل، مدارس و سایر ساختمان‌ها مدیون فعالیت نقاشان ساختمان است و همان طور که در سایر رشته‌ها نیز تخصص لازم و ضروری است، وجود افرادی که تجربه چنین فعالیتی را داشته باشند مهم است. اگر نقاشی ساختمان مبتدی یا ناوارد باشد، حاصل کارش خوب نخواهد بود و ممکن است باعث به هدر رفتن رنگ، زمان و پول زیادی شود. پس لازم است عده‌ای به صورت حرفه‌ای در این شغل فعالیت کنند.

 

4 نوع رنگ در نقاشی ساختمان

 

رنگ روغنی براق و مات

 

این رنگها به صورت دو نوع کاربرد و به بازار عرضه می شود و با ابزارهایی مثل قلمو غلطک و پیستوله قابل استفاده میباشد زمان خشک شدن رنگ روغنی تقریباً ۱۲ ساعت به طور کامل و برای خشک شدن سطحی حدوداً ۵ تا ۷ ساعت زمان نیاز می باشد. اما این زمان وابسته به دمای هوا دارد و در نقاشی ساختمان برای دیوارها اصولاً رنگ روغن نیمه مات استفاده می کنند به دلیل اینکه اگر رنگ روغنی کاملاً براق باشد دیوارها موج یا خوب کشیده شدن گنج همه چیز دیده می شود و اگر کاملاً مات باشد دیوار ها به صورت کدر و تنبل و هر کجا دست زده شود جای دست می ماند، پس از لحاظ کارشناسی رنگ دیوار ها تقریباً نیمه براق یعنی نصف رنگ براق و نصف رنگ مات می باشد.

 

معایب رنگ روغنی براق

  • نشان دادن موج دیوار
  • ایراد های گچ کاری

 

مزایا رنگ روغنی براق

  • ماندگاری بالا
  • مقاومت فوق العاده
  •  پوشش خوب

 

معایب رنگ روغنی مات 

  • قابل شستشو نبودن مثل رنگ براق
  • کمتر پوشش داشتن

 

مزایا رنگ روغنی مات 

  • نشان‌ندادن ایرادات گچ کاری
  • منعکس کردن نور به علت مات بودن

رنگ پلاستیک

رنگ پلاستیک با کیفیت های مختلف در بازارها وجود دارد رنگ آمیزی آن با ابزارهای قلمو و پیستوله و قابل استفاده و بسیار آسان می باشد و این از قدیمی‌ترین نوع رنگ بوده است. رنگ پلاستیک نباید غلیظ یا رقیق باشد چرا که در صورت غلیظ بودن بالا رنگ به خوبی بر روی سطح پخش نمی شود و در صورت رقیق بودن باید چند دفعه عمل رنگ کردن را تکرار کنید.

نقاشی ساختمان

معایب رنگ پلاستیک

  • زود چرک شدن
  • قابل استفاده نبون بر روی آهن آلات مثل در و پنجره

 

مزایا رنگ پلاستیک

  • زود خشک بودن
  • تقریباً قابل شستشو بودن
  • نداشتن بو مثل رنگ روغنی
  • نشان ندادن ایرادهای سقف و دیوار به دلیل مات بودن

رنگ اکریلیک

این نوع رنگ در طیف های مختلف طراحی شده است و چون غلظت بالایی دارد به سرعت خشک می‌شود و برای تمامی سطوح قابل استفاده به دلیل انعطاف پذیری بیشتر می باشد و مزیت داشتن این رنگ به رنگ های روغنی به دلیل دارا بودن پایه آب یعنی حلال با آب می باشد و بوی خوبی به مشام می رسد امّا نسبت به رنگ‌های روغنی براقیت کمتری دارد.

 

معایب رنگ اکریلیک

  • عدم استفاده برای آهن آلات
  • پیدانشدن طیف‌های مورد نظر مشتریان

 

مزایا رنگ اکریلیک

  • صد در صد قابل شستشو
  • فاقد بوی بد
  • مقاوم در برابر رنگ پریدگی به دلیل داشتن چسب با کیفیت
  • پوشش فراوان

رنگ مولتی کالر

مولتی کالر رنگی است که پس از اجرا چندین رنگ به صورت مجزا در آن دیده می‌شود که با مخزن مخصوص و یا با پیستوله اجرا می شود و رنگ مولتی کالر از نوع پایه آب و ۱۰۰% قابل شستشو می باشد و مشتریان عزیز به هیچ وجه نگران شستشوی آن نباشد و اینکه رنگ مولتی کالر دکوراتیو بوده و یک لایه نازک بر روی سطوح ایجاد می نماید و قابل اجرا بر روی سطوح گچ سیمان بتن و آهن آلات و آلومینیوم چوب و سنگ شیشه پلاستیک می باشد و دارای کد می باشد که از کد ۲۰ تا ۴۴ در بازار موجود می باشد.

کاربرد رنگ مولتی کالر

1- در فضای متفاوت از قبیل منازل مسکونی
2- لوازم موجود در منزل
3- مکان های پرتردد مثل پاگرد های ورودی پله کان ها
۴- مکان‌های عمومی مثل مدرسه ها، دانشگاه ها، بیمارستان

 

معایب رنگ مولتی کالر

  • کم بودن براقیت
  • قابل اجرا نبودن با قلم مو

 

مزایا رنگ مولتی کالر

  • سازگار با محیط زیست
  • صد در صد قابل شستشو
  • بالا بودن سرعت خشک شدن
  • بی بو بودن
  • عدم ایجاد حساسیت
  • قدرت پوشانندگی بسیار عالی

رنگ دیوار خانه

نقاشی ساختمان

 

امروزه رنگ دیوارخانه یکی از مسئله هایی است که شاید خیلی برای زوج های جوان مخصوصا تازه عروسان مهم طلقی میشود. مادر سایت ساختمان کاران امروز برای شما مقاله ای در زمینه ی رنگ دیوار خانه قرار دهیم امیدواریم بیشترین استفاده را از این مقاله نقاشی ساختمان ببرید.

دریافت فایل PDF

 

دانلود فایل لیست قیمت های نقاسی ساختمان در سال 1400

تعرفه نقاشی ساختمان 1400

راهرو ها همیشه محلی برای عبور و مرور افرادی بوده اند که وارد منزل و یا از آن خارج میشوند در صورتی که راهرو شما به اتاق نشیمن ختم میشود می توانید توصیه میشود که رنگ دیوار و سقف راهرو را از نوع تیره انتخاب نمایید در این صورت است که هر شخصی وقتی از راهرو تاریک عبور کرده و وارد نشیمن شود با نیشیمنی بزرگ تر از حد واقعی رو به رو می شود.

در صورتی که مایل هستید خانه شما بزرگتر از چیزی که هست به چشم بیاید پیشنهاد میکنیم از رنگ های شادی مانند رزد، آبی و سبز  برای رنگ آمیزی ساختمان استفاده کنید این کار باعث میشود علاوه بر بزرگ تر نشان دادن فضا در روحیه شما نیز تاثیرات مثبتی خواهد گذاشت. توجه داشته باشید که استفاده زیاد از این رنگ ها میتواند تاثیرات منفی نیز داشته باشد پس بهتر است تعادل را در رنگ های به کار برده در دیوار های منزل خود به کار ببرید.

در صورتی که تصور میکنید خانه شما کوچک است می توانید یکی از دیوار های اصلی منزل خود را با رنگ های تیره تر نسبت به سایر دیوار ها در نظر بگیرید به این صورت است که این دیوار مرکز توجه قرار میگیرد و به نظر میرسد که دور تر از سایر دیوار ها می باشد و با همین یک کار ساده میتوانید باعث شوید که خانه شما بزرگ تر از حد معمول دیده شود.

یکی دیگر از ترفند های بزرگ تر نشان دادن خانه،نقاشی ساختمان با استفاده از رنگ تیره تر در سقف خانه می باشد. در صورتی که این رنگ را تا 20 الی 35 سانتی متری دیوار نیز ادامه دهید خواهید دید که در بزرگ دیده شدن منزلتان تاثیر بسیار بیشتری خواهد گذاشت. میتوانید با قرار دادن اشیای تیره مانند آباژور مشکی در کناره های منزل بر بهتر دیده شدن رنگ دیوار خانه خود تاثیر گذار باشید.

در صورتی که مایل هستید تا نقاشی ساختمان خود را به تیمی متخصص و مجهز به جدید ترین تجهیزات و با کیفیت ترین رنگها بسپارید می توانید با ما در شرکت نقاشی ساختمان بیرامی در تماس باشید.

 

هدف از رنگ آمیزی چیست؟

مهمترین هدف، ایجاد تناسب بین رنگ های مختلف در راستای زیباتر کردن محیط است. در واقع شما با رنگ کاری ساختمان خودتان تلاش می کنید تا هارمونی و هماهنگی مناسبی بین رنگ های مختلف در اطرافتان به وجود آورید.

بحث دوم این است که این هامونی و هماهنگی چگونه بدست می آید؟ چگونه و با تکیه بر چه اصولی باید این هارمونی را ایجاد کنیم؟

ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشیم که  رنگ کاری ساختمان شامل مراحل مختلفی است:

مرحله 1- تمیز کاری قبل از زیر سازی است

مرحله 2- زیر سازی با گچ یا بتونه یا گچ کناف است

مرحله 3- زیرسازی با رنگ زمینه است

مرحله 4- لکه گیری با بتونه پلاستیک یا بتونه روغنی است

مرحله 5- نقاشی ساختمان با رنگ انتخابی است

نکته: متناسب با اینکه شما بخواهید روی گچ تازه کار کنید یا روی رنگ کهنه، این مراحل قابل تغییر است 

 

شما قبل از آنکه تمیزکاری و زیرسازی را شروع کنید می توانید با حضور کارفرما و دادن مشاوره به ذی نفعان، رنگ مورد نظر و مناسب برای آن محیط را انتخاب کنید. انتخاب کردن رنگ مناسب که بتواند هامونی و هماهنگی ایجاد کند و محیط کار را جذابتر نشان دهد کار بسیار سختی است اما در عین حال نشان دهنده مهارت نقاش و کارفرما نیز هست اگر نقاش ماهر باشد برای انتخاب رنگ متناسب با محیط، به چند عامل باید باید دقت کند .
1- نورپردازی در آن محیط (بررسی کردن کم و کیف نور محیط) با توجه ویژه به میزان آفتاب گیری در فصول مختلف سال.
2- رنگ لوازم مختلف و مهم موجود در محل کار: مثلا رنگ مبلمان داخل خانه، رنگ پرده‌ها، رنگ یخچال، و لوازم آشپزخانه، رنگ درها، رنگ نمای ساختمان، رنگ مورد علاقه صاحب خانه . کابینت ها و…
3- در نظر گرفتن قدرت مالی و میزان هزینه ای که صاحب خانه یا کارفرما به این مسئله اختصاص داده است.
4-چیدمان اسباب و اثاثیه. یعنی قبل از انتخاب رنگ مناسب بهتر است از صاحب خانه بپرسید که قصد دارد یخچال را کجا بگذارد، تلویزیون کجا نصب خواهد شد، آیا روی دایوار تابلو نصب خواهد شد. رنگ زمینه تابلو چیست، رنگ تلویزیون چیست؟ مبلمان کجا چیده خواهد شد؟ آیا انعکاس نور خوب است و ….
نکته: برای رنگ اتاق خواب و اتاق بچه ها باید به مولفه هایی دیگری هم توجه کنید.
نکته: در انتخاب رنگ خانه اگر کارفرما صاحب خانه است حتما حضور زنِ خانه یا دخترِ خانه در انتخاب رنگ الزامی است.
با در نظر گرفتن این موارد است که شما میتوانید هارمونی مناسبی درنقاشی ساختمان خودتان ایجاد کنید .یک نقاش موفق کسی است که این مراحل را رعایت کند.

 

رنگ امیزی ساختمان چگونه انجام میشود؟

تا به حال شده است تا به این موضوع فکر کرده باشید که رنگ آمیزی ساختمان چگونه انجام می شود؟ با ما در نقاشی ساختمان بیرامی همراه باشید تا به شما گفته شود که رنگ کاری ساختمان چگونه انجام می شود. در این مقاله صرفا در مورد رنگ کاری ساختمان با جنس دیوار های گچی صحبت می کنیم و در این مقاله در مورد رنگ آمیزی سایر جنس دیوار ها صحبتی نمی کنیم. نقاشی دیوار های گچی اصولی دارد که برای آنکه بیشترین بازدهی را از رنگ کاری ساختمان محل مورد نظر داشته باشید باید این اصول را رعایت نمایید. توجه داشته باشید که در صورتی که دیوار شما سابقا یک بار رنگ آمیزی شده است نیازی به رعایت موارد زیر ندارید:

1- پشت تیغ کشی باید به صورت ملایم روی گچ کشیده شود.

2- روغن زیر کار گچ باید مناسب باشد.

3- ماستیک یا بتونه مناسب باید استفاده شود.

4- بهتر است 12 الی 24 ساعت بعد از خشک شدن بتونه سمباده زده شود.

5-گرد گیری حاصل از گرد و خاک سمباده

6- رنگ کاری ساختمان به وسیله قلمو یا غلتک

7-بعد از خشک شدن رنگ اولیه زمان لکه گیری آن فرا میرسد.

8- بهتر است 12 الی 24 ساعت بعد از خوشک شدن رنگ به وسیله سمباده نرم عمل سمباده کاری انجام شود.

9- در این مرحله باز هم باید گردگیری غبار حاصل از سمباده کاری را انجام دهید.


 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *