کاشی و سرامیک ساختمان

قیمت کاشی و سرامیک و نحوه محاسبه قیمت

بدست آوردن قیمت کاشی و سرامیک در پروژه های ساختمانی از دغدغه هایی است که هر کارفرمایی علاقه مند است قبل از شروع پروژه، تخمین درستی از آن داشته باشد. در مقاله زیر از سایت ساختمان کاران سعی می کنیم عوامل تعیین کننده قیمت کاشی و سرامیک ساختمان و نحوه محاسبه قیمت آن را مشخص کنیم.

نحوه محاسبه قیمت کاشی و سرامیک

نحوه محاسبه متر مربع کاشی و سرامیک ، کاری ساده اما سخت است. دلیل این سختی را می‌توان تنوع سایزهای تولیدی کاشی و سرامیک در کارخانه‌های کاشی و سرامیک ایران و برندهای معتبر می‌باشد.
البته این را باید مد نظر داشت که کاشی و سرامیک در بسته‌بندی کارتن به فروش می‌رسد. هر بسته کارتن کاشی و سرامیک چند متر است؟ وزن هر بسته کاشی و یا هرمتر مربع کاشی چقدر است؟ قیمت هر بسته کارتن کاشی و سرامیک چقدر است؟ این شرایط باعث می‌شود که فرد دچار سردرگمی برای نحوه محاسبه متراژ و قیمت کاشی و سرامیک مورد نیاز خود باشد و نتواند متراژ و قیمت کاشی و سرامیک مورد نیاز خود را به راحتی محاسبه کند.

کاشی و سرامیک ساختمان

این باعث می‌شود حتی طرح و سبک دکوراسیون او دچار مشکل شود بطوریکه با خرید متراژ کمتر کاشی و سرامیک برای خانه، برای مرحله دوم تصمیم به خرید همان طرح و سبک کاشی و سرامیک می‌کند اما، کاشی تولیدی که در مرحله دوم خریداری کرده است. در مراحل تولید با مدت زمانی شاید حتی کوتاه دچار کاستی رنگ شود و همان رنگ اولیه به دست نیاید و سبک و طرح و رنگ دکوراسیون دچار مشکل و تغییر شود. و نیز ممکن است قیمت کاشی افزایش داشته و برای مرحله دوم خرید باید همان کاشی را با قیمت بالاتری خریداری کرد.

وزن کاشی و سرامیک

وزن کاشی وسرامیک نیز با هم دیگر متفاوت است. برای نصب و خرید کاشی، بهتر است وزن کاشی و سرامیک را بدانید. برای کاشی ها معمولاً اطلاعاتی از قبیل تعداد کارتن ها، متراژ هر کارتن و وزن کاشی‌ها درج و بیان می شود. وزن کاشی نسبت به سرامیک سبک‌تر است و حتی از آن برای پوشش دیوار نیز می‌توان استفاده کرد.
با دانستن وزن هر مترمربع کاشی، می‌توانید بدانید چقدر چسب و مواد دیگر برای نصب آن لازم دارید. همچنین میزان جذب آب کاشی‌ها باهم متفاوت است و به همین علت برخی از آن‌ها مختص به شرایط آب و هوایی ویژه‌ هستند.
به طور مثال کاشی نیمه شیشه‌ای، معمولاً برای داخل ساختمان به کار می روند. علت این است که حدود ۷ از وزنش آب جذب می کند و برای بیرون مناسب نیست.
کاشی‌های شیشه‌ای نیز بین نیم تا سه درصد از وزن خود را آب جذب می کند و کاشی‌های غیرقابل نفوذ کمتر از نیم درصد وزن خود آب جذب می کنند. به طور مثال وزن کاشی های ۶۰ در ۶۰ و ۶۰ در ۳۰ باهم متفاوت است و این موضوع می تواند کارایی و نحوه نصب را تحت تأثیر قرار دهد.

مرحله محاسبه متراژ کاشی و سرامیک

یکی از سخت ترین کارهایی که یک معمار هنگام کاشی کاری و اساسا نصب هرگونه کفپوش انجام می دهد، نحوه محاسبه متراژو قیمت کاشی و سرامیک است. در این فرآیند یک معمار باید حساب بکند که در هر متر مربع به چند عدد کاشی نیاز است. اگر شما هم به دنبال روشی آسان برای محاسبه متراژ کاشی هستید این مطلب را تا انتها بخوانید.
برای محاسبه این عدد روش های مختلفی وجود دارد. ساده ترین آنها این است که ابتدا ابعاد هر کاشی را محاسبه کرده سپس و آن را تقسیم بر کل مساحت محیط کنیم. این گونه مشخص می شود که به چند عدد کاشی برای محل مورد نظر احتیاج داریم. و همچنین با این روش قیمت کاشی و سرامیک مساحت را میتوان بدست آورد. سایر روش هایی که وجود دارند نیاز به محاسبات ریاضی دقیق تری داشته و از این رو چندان پیشنهاد نمی شوند، به خصوص آنکه امروزه سایت ها و اپلیکیشن های مختلفی برای محاسبه آنلاین سرامیک کف وجود دارند که با وارد کردن اندازه محیطِ مکانی که نیاز به کاشی کاری یا سرامیک کاری دارد، به صورت آنلاین و سریع تعداد کاشی مورد نیاز را محاسبه و اعلام می کنند.
با این وجود توصیه ما محاسبه دستی تعداد کاشی مورد نیاز است، زیرا در اغلب موارد نتیجه بسیار دقیق تری به شما ارائه داده و باعث خواهد شد تا برنامه ریزی دقیق تری برای بودجه خود نسب به قیمت کاشی و سرامیک داشته باشید.

کاشی سرامیک ساختمان

مرحله اول: به دست آوردن مساحت محیطی که نیاز به کاشی کاری دارد

در گام نخست تعداد مکان هایی را که می خواهید کاشی کاری کنید درآورده و در ذهن داشته باشید. سپس طول و عرض هر یک از این مکان ها را جداگانه در آورده و در هم ضرب کنید تا مساحت هر کدام از آنها به دست آید. مثلا فرض کنید که می خواهید دو دیوار را که طول آنها ۳ متر و عرض یکی ۱.۵ متر و عرض دیگری ۱ متر است را کاشی کنید. در این حالت مساحت دیوار نخست ۴.۵ متر و مساحت دیوار دوم ۳ متر است.
اما هر قسمتی از ساختمان اینقدر صاف نبوده و شکل های خاصی داشته و ناصاف هستند. در چنین مواردی طبق دستور زیر پیش بروید:
برای قسمت‌ های گرد مانند در ساختمان، شعاع محیط را به توان دو برسانید (در خودش ضرب کنید) و حاصل را در عدد پی یا همان ۱۴/۳ ضرب کنید. مثلا فرض کنید فضایی دایره ‌ای شکل به قطر ۴ متر در یک زمین داریم که می‌خواهیم آن را سرامیک کنیم. مساحت سطح اینطور محاسبه می‌شود:
۲*۲*۳.۱۴ = ۱۲.۵۶
برای مکان هایی با شکل L شکل، در ابتدا سطح را به دو قسمت مستطیل شکل تقسیم کنید و سپس مساحت هر کدام را جداگانه حساب کنید و در نهیات با هم جمع بزنید. چنین حالتی به خصوص در ورودی های منازل دیده می شود. مثلاً اگر کف راهرو از دو مستطیل عمود بر هم با طول و عرض( ۵ و ۳ ) و ( ۶ و ۳ ) متر تشکیل شده باشد مساحت کل برابر با ۱۵ به اضافه ۱۸ متر مربع است.

مرحله دوم: فرمول محاسبه متر مربع سرامیک

در این مرحله باید اندازه هر یک از کاشی ها و یا سرامیک ها را محاسبه کنید. این کار بسیار ساده بوده و با ضرب کردن طول در عرض هر کاشی به دست می آید. البته در بسیاری موارد از قبل مساحت هر کاشی تعیین شده و روی جعبه آنها نوشته شده است و نیازی به محاسبه آن نیست.

مرحله سوم: نحوه محاسبه تعداد سرامیک کف

در مرحله آخر وقتی مجموع مساحت مورد نیاز برای کاشی کاری و مساحت هر یک از کاشی ها را به دست آوردید، باید جمع مساحت تمام سطوح را به مساحت یک کاشی تقسیم کنید تا تعداد کاشی‌ ها بدست بیاید. البته به دلیل مشکلات احتمالی، مقداری کاشی اضافه تر خرید کنید تا اطمینان شما از نتیجه بخش بودن فرآیند و نبودن هرگونه مشکل به حداکثر برسد. به همین راحتی نحوه محاسبه تعداد سرامیک کف نیز به پایان می رسد!
پس از اینکه محاسبه متراژ کاشی و سرامیک رابه صورت دستی و دقیق طبق مراحل پیش ارقام مورد نیاز را بدست آوردید نوبت به خرید سرامیک و کاشی می رسد. در این مرحله نیز باید بدانید که برحسب محاسبه کاشی وسرامیک کف به چند بسته سرامیک نیاز خواهید داشت. بنابراین زمانیکه تعداد بسته کاشی و سرامیک که لازمه ی کار است را بدانید قیمت کاشی و سرامیک هم بدست می آید و می توانید کارخود را برنامه ریزی و مدیریت کنید.

لوازم جانبی مورد نیاز برای نصب کاشی و سرامیک را چطور محاسبه کنیم؟

پس از اینکه با نحوه محاسبه متر مربع کاشی آشنا شدید نوبت به بدست آوردن میزان لوازم جانبی موردنیاز می رسد. ازجمله مهم ترین لوازم جانبی مورد نیاز برای نصب کاشی می توان به قرنیز و چسب اشاره کرد. نحوه محاسبه هریک در قسمت زیر قابل مشاهده است:

نحوه محاسبه مقدار قرنیز

معمولا در نصب کاشی و سرامیک برای پذیرایی و سالن های مختلف از قرنیز نیز استفاده می شود. پس از اینکه با نرم افزار محاسبه متراژ کاشی و سرامیک و یا به صورت دستی محاسبه کاشی مورد نیاز را به پایان رساندید نوبت به بررسی متراژ قرنیز می رسد.
برخلاف مراحل قبلی که از فرمول محاسبه متر مربع سرامیک یا تعداد سرامیک استفاده می کردیم، در این مرحله تنها کافی است متراژ محیط و دور کار را بدست بیاوریم. یعنی دیگر خبری از فرمول و محاسبات پیچیده نیست.
برای این منظور متراژ دور تا دور محیط سرامیک شده را با متر و به دقت اندازه گیری کنید. سپس این اندازه ها را با هم جمع زده و در قیمت هر متر قرنیز ضرب کنید تا هزینه نهایی خرید قرنیز نیز بدست بیاید. توجه داشته باشید که در تهیه قرنیز هم بهتر است حداقل چند سانتی متر بیشتر از محیط اندازه گیری شده سفارش دهید.

نحوه محاسبه مقدار چسب مصرفی

بهتر است میزان چسب را نیز پس از اتمام نحوه محاسبه متر مربع کاشی بدست بیاورید. به طور معمول برای هر متر مربع کاشی کاری 4 کیلوگرم چسب پودری برای کف و یا 4 کیلوگرم چسب خمیری برای کاشی کاری دیوارها نیاز است.
توجه داشته باشید که چسب خمیری به هیچ ماده دیگری نیاز ندارد اما برای استفاده از چسب پودری به آب نیاز خواهید داشت. البته در صورت علاقه و یا تشخیص متخصص می توانید به جای چسب پودری از سیمان و پودر سنگ نیز برای نصب کاشی و سرامیک کف استفاده کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *