دستمزد کاشی کار و نصاب سرامیک

قیمت کاشی کاری ساختمان به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت کاشی کاری و سرامیک کاری در کاشی کاری ساختمان برپایه هر مترمربع کار صورت میگیرد , اما این مبنای محاسبه در اماکنی قابل اجرا است که متراژ قابل توجهی در حدود ۱۰۰ متر به بالا بوده و در کارهای خرده کاری عمدتا به صورت چکی یا کنتراتی دستمزد و نرخ کاشی کاری بین طرفین توافق میشود .
نرخ دستمزد کاشی کاری و سرامیک کاری با توجه به نرخ مصوبه علاوه بر متراژ به نوع نصب , محل نصب , چیدمان و حتی قیمت کاشی و سرامیک و نیز قیمت دستمزد کاشی کار هم بستگی دارد. قیمت هر متر کاشی کاری چسبی نسبت به کاشی کاری دوغابی مسلما پایین تر بوده چرا که زمان کمتری برای اجرا صرف میشود .
قیمت کاشی کاری ساده نسبت به کاشی کاری لوزی یا آجری پایین تر است و دلیل آن هم اجرای مشکلتر کاشی کاری و وقت گیرتر نصب کاشی با چیدمانی متفاوت از کاشی کاری ساده است. قیمت کاشی کاری در اماکنی مانند ارتفاع و راه پله نیز کمی گرانتر آب میخورد. نصب کاشی بین کابینتی نیز به دلیل متراژ بالاتر از کاشی کاری ساده میباشد.
نصب کاشی سرامیک های گران قیمت نیز با توجه به دقت و حوصله ای که هنگام اجرای کاشی کاری و نصب کاشی میبرند مسلما از کاشی هایی با قیمت معمولی بیشتر میباشد.
نرخ کاشی کاری استخر به خصوص کاشی کاری طرح دار استخر را نیز شاید بتوان گران قیمت ترین نوع کاشی کاری دانست. البته هزینه کاشی کاری مساجد و اماکن تاریخی هم دستمزد بالایی دارند که به دلیل شرایط خاص در تخصص تیم اجرای کاشی کاری ما نمی باشد.

قیمت کاشی کاری

قیمت کاشی کاری

همانطور که ذکر شد متراژ , نوع کاشی , محل نصب , طرح نصب و قیمت کاشی و سرامیک در قیمت کاشی کاری تاثیر مستقیم دارد. اما توافق پیش از اجرای کار و عقد قرارداد با ذکر تعرفه و جزییات را همواره مهمترین بخش کار اجرا در خدمات ساختمانی هیچگاه فراموش نکنید. در ادامه جدول قیمت کاشی کاری و نصب سرامیک را در سال 1400 شمسی آورده ایم.

در صورتی که نیاز دارید اطلاعات بیشتری در مورد نحوه محاسبه قیمت کاشی و سرامیک به دست اوردید پیشنهاد می کنیم این مقاله رو مطالعه کنید

دستمزد نصب کاشی و سرامیک کف : متری از 65000 تا 75000 تومان
هزینه نصب کاشی و سرامیک بدنه : متری از 75000 تا 85000 تومان
هزینه نصب کاشی راه پله و مشاعات : متری از 85000 تا 95000 تومان
قیمت نصب کاشی چسبی متراژ بالا هر متر از 60000 تا 65000 تومان
هزینه نصب کاشی بین کابینتی هر آشپزخانه: از 1000 تا 1600 هزار تومان
اجرت نصب کاشی و سرامیک هر سرویس بهداشتی بین 2 تا 4 میلیون تومان
اجرت کاشی کاری استخری ساده و طرح دار هرمتر 180 تا 250 هزارتومان

5 عامل تاثیرگذار بر قیمت کاشی کاری

روش های نصب کاشی و سرامیک

در حال حاضر بیشتر کاشی و سرامیک کاری های شهرهای تهران و کرج به دو صورت چسبی و دوغابی انجام می شود و با توجه به اینکه کاشی کاری دوغابی نیازمند دقت و توجه بالاتری برای تراز کردن سطح کاشی کاری می باشد. قیمت کاشی کاری دوغابی بیشتر از کاشی کاری چسبی است.

شهر و محل کاشی و سرامیک کاری

قیمت کاشی کاری و سرامیک کاری در شهرهای تهران و کرج نسبت به شهرهای دیگر ایران به علت قیمت بالاتر مصالح، حمل و نقل و دستمزد استادکاران گران تر می باشد. همچنین در شهر تهران به علت وسعت و بزرگی شهر دستمزد استادکاران در جنوب و شمال شهر با هم متفاوت است.

حجم و وسعت(متراژ) پروژه کاشی و سرامیک کاری

هزینه نصب کاشی و سرامیک معمولا بر اساس متراژ کار محاسبه می شود اما در کارهای متراژ پایین مثل تعمیرات و بازسازی سرویس بهداشتی، حمام و یا آشپزخانه به علت کوچک، سختی و زمانبر بودن کار، استادکاران و نصابان کاشی و سرامیک معمولا کل هزینه تعمیرات و خرده کاری را به صورت چکی (توافقی) محاسبه می کنند.

ابعاد و قیمت مصالح به کار رفته

ابعاد و قیمت مصالح شامل کاشی، سرامیک، سنگ و موزائیک به کار رفته در پروژه، در تعیین قیمت کاشی کاری تاثیر گذار است به طوری که هنگام خرید کاشی باید به این نکته توجه داشت که هر چقدر ابعاد کاشی و سرامیک کوچکتر و قیمت آنها گرانتر باشد؛ استادکار هزینه بیشتری برای نصب کاشی و سرامیک در خواست می کند.

مهارت و تجربه استادکار

مهارت و تخصص استادکاران نیز در برآورد هزینه نصب کاشی و سرامیک عاملی تعیین کننده است و مواردی چون سابقه کار، میزان رضایت کارفرمایان قبلی ، دقت، سرعت، دوری یا نزدیکی به محل پروژه، داشتن شاگرد همراه و… نرخ اجرت استادکاران را تعیین می کنند.

مراحل کاشی کاری ساختمان

از لحاظ نحوه اتصال کاشی به دیوار و کف در حال حاضر کاشی کاری به 2 روش چسبی و دوغابی یا استفاده از ملات اجرا میشود, که البته روش چسبی بیشتر در اماکنی به کار میرود که قصد بنایی آنچنانی نداشته باشیم و فقط با استفاده از چسب کاشی را به سطح زیرین برای نوسازی میچسبانیم. نصب کاشی با چسب به اندازه کاشی کاری دوغابی مقاومت نداشته اما برای بسیاری از مواردی که محدودیتهای کنده کاری و قیمت تمام شده داریم میتواند مثمرثمر باشد.
دیواری که قرار است کاشی کاری شود را میتوان در کاشی کاری دوغابی شاقول نمود, اما هر اندازه ای که صاف تر باشد فضای دوغاب خور کمتر شده و علاوه بر کاهش مصرف ملات موجب میشود که فضای کمتری پرت شود.
در اجرای کاشی به طور معمول نخست دیوار را کاشی‌کرده و بعد به سراغ اجرای سرامیک کف می‌روند. روند کار به این صورت است که ابتدا کف محیط را با ماسه به ضخامت سرامیک کنار دیوار پر کرده و سپس متراکم می‌کنند تا بتوان رج اول کاشی‌کاری را روی یک خط فرضی کف اجرا کنند. در هنگام تعیین رج اول بایستی دقت شود تا درب محیط به اندازه حداقل 1 سانتیمتر از کف فاصله داشته باشد.
اما برای کاشی کاری و نصب سرامیک کف نیاز به آماده سازی هایی است که به ترتیب ذکر میشوند:

زیرسازی و استحکام کف و بدنه

نخسیتن گام برای شروع کاشی کاری، آماده سازی محل نصب است. کفسازی بخشی مهم از کار به شمار می‌آید و اگر به درستی اجرا نگردد، کیفیت نصب کاشی و سرامیک کاهش پیدا میکند. برای زیرسازی بایستی از ملات ماسه سیمان استفاده کرد. سیمان ماده سخت ,چسبنده و نفوذناپذیر برای استحکام سطوح افقی و عمودی و جلوگیری از نفوذ آب و نم بکار رفته و در ساعات اولیه ساخت ملات هرچقدر خیس شود, استحکام بیشتری پیدا میکند. البته مصرف بیش از حد سیمان علاوه بر قیمت بالای آن موجب از دست دادن خاصیت آن هم میشود.

آماده سازی ملات کاشی کاری

مساله مهم، شیب بندی و تراز بودن کفسازی است. یک استاد کاشی کاری باید مطمین شود که سطح کف سازی بسته به محل کاملا صاف و بدون پستی بلندی و یا در اماکنی مانند سرویس بهداشتی حمام دستشویی , آشپزخانه و اماکن دارای کفشور دارای یک شیب ملایم به سمت کفشوی است. ناهموار بودن کفسازی، چیدمان کاشی و استحکام هر عدد کاشی را دچار تزلزل می‌کند.
نکته مهم دیگر در کف و اماده سازی سازی، ایجاد خطوط عمودی و افقی صحیح برای نصب کاشی است. در اکثر محیط های ساختمان منزل عموما به صورت مشخص مضرب صحیحی از اندازه کاشی نبوده و شما در نهایت نیاز به برش بعضی قطعات کاشی و سرامیک خواهید داشت. پس بهتر است قبل از شروع به نصب کاشی با استفاده از نوار مخصوص،خطوط راهنما برای نصب هر کاشی را معین کنید.

ساخت ملات

ملات کاشی کاری

ساخت ملات از آن کارهایی است که نیاز به قلق داشته و نوع ملات استفاده شده در کف و بدنه تفاوتهایی با هم دارند. ملات استفاده شده در کف نیاز به درصد کمتری از سیمان داشته و ملات بدنه نیاز به میزان بیشتری در سیمان دارد. برخی از استادکار های کاشی کار هم فقط با استفاده از ماسه شسته کف سازی را انجام میدهند. قیمت کاشی کاری با ملات نسبت به کاشی کاری چسبی به دلیل قیمت بالای چسب کاهش پیدا میکند.
ملات کف با ترکیب ماسه و سیمان درست شده و معمولا نسبت این ملات تقریبا 3 به 1 ( سه بیل ماسه , یک بیل سیمان ) میباشد. ملات دوغاب ریز هم با نسبت بیشتری از سیمان و آب نسبت به ماسه کمتر درست میشود تا دوغاب کاملا شل باشد.

ریختن ملات

کاشی کاری

ضخامت ملات با توجه به ارتفاع و چیدمان و شیب بندی و خط تراز تنظیم میشود. استفاده کمتر یا بیشتر از حد ملات میتواند شیب بندی یا تراز کار را به هم بریزد.

نصب کاشی و سرامیک

این بخش، مرحله اصلی کاشی کاری است که باید با دقت زیادی انجام شود. خطوط راهنما پیش از این معین شده، کاشی‌ها را باید بین این خطوط قرار دهید. دقت کنید که هنگام نصب کاشی‌ باید فاصله ای بین 3 تا 5 میلی‌متر بین کاشی و بدنه دوغاب خور بگذارید. بهتر است برای تمیزتر شدن کار، از ابزار صلیبی شکل ویژه کاشیکاری استفاده کنید.

کاشی کاری با ملات

در گذشته برای نصب کاشی های دیوار از گل رس و در حال حاضر از قطعات پلیمری استفاده میشود. که البته تفاوت زیادی از لحاظ اجرا و کارکرد نداشته و شیوه مدرن برای صرفه جویی در زمان ساخت گل رس است.
کاشی کاری دیوار به صورت افقی و نصب سرامیک کف به صورت طولی انجام میشود. در این بخش از نصب، بایستی به قرارگیری هر کاشی از لحاظ شاقول و تراز سطح نسبت به کاشی‌های دیگر توجه کنید. اختلاف در سطح، شکل زننده ای خواهد داشت. برای گوشه‌ کار که احتمالا نمی‌توانید یک کاشی کامل استفاده کنید، پس از اندازه‌گیری دقیق، با ابزار مناسب کاشی‌ها را برش بزنید.

ریختن دوغاب

قیمت کاشی کاری

دوغاب کاشی کاری

دوغاب ریزی برای استحکام کاشی بدنه و دیوار ضروری است. در واقع ملات اصلی که باعث اتصال کاشی به بدنه میشود, دوغاب مناسب است که در هنگام نصب هر رج یا ردیف کاشی به محفظه کاشی ریخته میشود. در هنگام دوغاب ریزی بایستی مراقب باشید که کاشی از محل خود تکان نخورده تا چیدمان آن به هم نخورد. پس از دوغاب ریزی بایستی تا مدتی صبر کنید تا ملات آبکی سیمان سفت شده و در این مدت کاشیها هیچ ضربه ای نخورند.

بندکشی کاشی

بندکشی برای پرکردن فاصله و آب بندی بین کاشی‌ها انجام می‌شود. دوغاب مخصوص بندکشی را میتوان به صورت پودری می‌توان از بازار تهیه و یا با مخلوط سیمان سفید و پودر سنگ درست کرد. آب را کم کم به مخلوط اضافه و قاطی کنید. هنگامی که دوغاب به غلظت مناسب رسید آن را به تدریج در فاصله بین کاشی‌ها ریخته و با یک گونی نخی در سطح پخش کنید. بعد حدود 1 ساعت منتظر شوید تا بندکشی خشک شود.

بندکشی کاشی کاری

بعد از اینکه دوغابهای ریخته شده سفت شد، با یک دستمال یا گونی نیمه تر، اضافه مواد دوغاب را از سطح کاشی‌ها پاک کنید. در برخی مواقع میتوانید برای محکم کاری دوبار بندکشی را انجام دهید که بایستی به فاصله 2 ساعته از بندکشی قبلی صورت بگیرد.
قابل ذکر است که تمامی اجرای تمامی مراحل فوق از وظایف کاشی کار است و جزو قیمت کاشی کاری محسوب شده است.

در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد قالب بندی دارید این مقاله را مطالعه کنید

سخن پایانی

همانطور که گفته شد قیمت کاشی کاری به عوامل زیادی بستگی دارد و مهم ترین وظیفه شما این است که بتوانید بهترین قیمت کاشی کاری را که کاملا متعارف با قیمت صنف کاشی کاری است پیدا کنید. بعد به سراغ خرید کاشی بروید که در این مرحله نیز می بایست با کاشی کاری متری و از پس این موارد نیز بر بیایید تا بتوانید در نهایت برای ساختمان خود نمایی شایسته و زیبا را به وجود بیاورید تا منجر به مورد پسند واقع شدن ساختمان شما شود. با این کار می توانید تمامی پولی که صرف هزینه کاشی کاری، قیمت کاشی کاری و سرامیک کاری، قیمت هر متر کاشی کاری، قیمت دستگاه کاشی کاری،‌ قیمت هر متر مربع کاشی کاری، ‌ کاشی کاری آشپزخانه،‌ هزینه کاشی کاری سرویس بهداشتی، قیمت ماله کاشی کاری و قیمت اجرای کاشی کرده اید را برگردانید. برای استعلام قیمت کاشی کاری و همچنین تمام خدمات ساختمانی در سایت یا اپلیکیشن ساختمان کاران درخواست بدهید تا از قیمت های بروز استادکاران باخبر شوید.

در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد کاشی کاری کف دارید می توانید مقاله کاشی کاری و کاربرد استفاده از آن را در سایت ساختمان کاران مطالعه کنید

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *